HIV-noja

Ja fy fan... har inte orkat skriva... men NUUUUU kan jag andas ut. Tror jag ;)
 
Trött-ångesten-med-tryck-över-halsen har lagt sig (tack gode gud!!) men är det inte det ena så är det de andra. Har ju tidigare råkat ut för stickskada på jobbet och då fått hiv-noja, och TYVÄRR råkade jag ut för detta IGEN i veckan och det VAR VERKLIGEN INTE MITT FEL, om ni nu tror att jag är slarvig med nålar och blod och sånt på mitt jobb, vilket jag verkligen inte är!!!
 
Händelsen var följande: En patient hade precis gått hem och jag höll på att plocka i ordning inne på salen. Ser att det ligger nått skräp på golvet, ser ut som nå plast, så jag sträcker mig ner för att ta upp det (har handskar på mig) men så känner jag att det sticker till !!! Där ligger en liten nålspets från en insulinpenna!!!!!!! Naturligtvis går det igenom handsken och jag får ett pyttelitet sticksår. PANIK såklart!! Springer in till min chef, och sedan till en av våra läkare. Läkaren säger att det är extremt låg risk för smitta, men att jag bör vända mig till Länshälsan för rådgivning.
 
Länshälsan säger att när det är en nål från en insulinpenna så är risken för smitta nästintill obefintlig, men om jag ville så kunde jag lämna blodprov. Ville?? Ja egentligen inte!!! JAG lämnar ju aldrig prov, men på något vis så bestämde jag mig för att göra det. Idag skule jag få svaret. Har haft sån ångest så ni inte kan ana... usch... MEN, så fick jag nyss svar. "Dina prover är utan anmärkning". Puuuuew!!
 
Jag har alltså inte hiv!!! Nu är det ju så att det inte syns på proverna förrän om tidigast 3 månader, så om jag vill får jag lämna nytt prov då, och sedan väntar man ytterligare 3 månader och gör ett så kallat slutprov. Jag får se hur jag gör. Läkaren tyckte inte att jag behövde eftersom patienten som låg på salen, han som hade insulinpennan, inte räknas som en riskpatient då han inte har någon känd blodsmitta eller missbruk samt lever med sin fru sedan 40 år tillbaka, OCH att det var ju st en insulinspets som bara sticks subkutant och aldrig gått in i någon ven. Så jag ska fundera. Men jag känner mig lugn nu. Så jäkla skönt att ha lämnat ett hiv-prov som var utan anmärkning (=lycka!!)
 
Utöver detta... ja jag har fortfarande inte fått svar från cellprovet... jag är numera LIVRÄDD för coronaviruset och c-nojan finns ju överlag. MEN, förutom detta med hiv-nojan så har jag ändå mått hyfsat. Min rygg är åt helvete igen. Det hade ju vänt och blivit bättre, men dessa veckor jag haft praktik och jobbat, så har jag gått och stått så oerhört mycket att min rygg tagit så mycket stryk, så nu är samma smärta tillbaka igen :(
 
Nu ska jag försöka slappna av lite. Tyvärr han jag ta en Oxascand 10 mg innan jag fått mitt svar. Skulle väntat, för då hade jag aldrig behövt ta någon, men men, tabletten är svald, jag har inte hiv. Ska försöka njuta av lugnet en stund. Kanske skriver lite mer senare. Kram på er
Visa fler inlägg