Corna vs Ingen Corona

Ja karln är inne på dag 14 som sjuk i covid-19, och idag verkar det äntligen ha vänt! Han hade sin första feberfri dag igår, och idag känner han sig piggare. Den senaste tiden har varit ganska jobbig för honom. Extrem trötthet, svår värk i kroppen, ont att andas (ont i lungorna), feber som kommer och går, han har tappat lukt- och smak, och har en hemsk torrhosta. MEN, både igår och idag är han tempfri, och han säger själv att han känner att det är på väg åt rätt håll. Han orkar mer, och i detta fall innebär det att han orkar kliva upp från soffan och t ex gå ut och sätta sig vid utemöblerna, och att själv kliva upp och gå in till köket och hämta nått att dricka. Det har han inte orkat förut. Då har han med nöd och näppe kunnat ta sig til toaletten, men absolut inget mer.
 
Och vi är tacksamma. Evigt tacksamma att det inte blivit värre. Att han inte behövt sjukhusvård utan trots att han varit väldigt dålig, ändå klarat sig med vad jag måste kalla en lindrigare variant. Allt som inte kräver sjukhusvård anser jag vara "lindrigt", eftersom jag själv sett hur sjuk man kan bli av detta skitvirus!!
 
Jag själv då? Såg att ni funderat om jag inte testat mig som jobbar inom vården. Jodå. Jag har tagit 2 tester, där båda var negativa. Så ingen corona som bitit på mig, och det är ju helt otroligt då jag delar hus med en smittad som dessutom hostar.
 
Är ledig i helgen och jobbar nästa gång på tisdag. Mina chefer har sagt att jag kan testa mig när som helst, alltså om jag skulle få minsta lilla symtom, så naturligtvis ska jag göra det i så fall. MEN, jag käner mig frisk (förutom "det gamla vanliga") och håller stenkoll på temp och symtom, men som sagt, jag är hittills coronafri och symtomfri så jag tackar gudarna för det!
 
Blir spännande sen när man får ta antikroppstest, för tänk om jag har sån tur att jag är en av dom som haft det men inte märkt det?! Det vore ju drömmen. Och eftersom jag inte smittats av sambon är risken minimal att jag ska bli smittad av honom nu då det gått 2 veckor sedan han blev sjuk (enl. smittskyddsläkarna) och mitt senaste coronatest tog jag i förrgår, och det var som sagt negativt.
 
Känns fantastiskt att kunna släppa den extrema coronaångesten jag haft. Det har varit en jobbig tid sen den här jäkla smittan kom till Sverige, men nu känner jag ett helt annat lugn, i alla fall vad det gäller mig själv och min sambo såklart. Är dock fortfarande orolig för mina andra nära och kära, då man aldrig kan veta hur viruset drabbas var och en. Det är lite som ett lotteri, man har ingen aning om hur lite eller svårt man blir drabbad när det väl angriper en...
Visa fler inlägg