Livrädd för prover...

Jag var ju på bedömningssamtal på affektiv mottagning för ett par veckor sedan. Hur det gick? Ja, som förväntat skulle jag säga. Förstår egentligen inte varför dom skulle göra bedömningen som jag gjort hur många ggr som helst. Det är inte så att jag blivit fri mina "diagnoser", men kanske de vill kolla om jag "fått fler"? Hur som helst, hypokondri, generaliserat ångestsyndrom (GAD), paniksyndrom och tvångssyndrom. Jo tack, berätta något jag inte redan vet.

Jag har jag sagt ifrån mig KBT då det har noll effekt på mig, och för första gången så hade dom lyssnat, och jag ska få börja med MTC i stället. Metakognitiv terapi. Jag har inte hunnit läsa på tillräckligt om det än, men jag säger så här: Jag är såååå glad över att äntligen få prova något annat än den där skit-KBT´n dom prackat på mig i alla dessa år!!

Sen är det ju som jag alltid säger... ingen psykolog i världen kan få mig fysiskt frisk, men jag kanske, kanske, kanske kan hantera min rädsla såsmåningom.

Ett stort bekymmer jag har nu är att lämna blodprover. Psykiatrin vill ju alltid att man ska lämna prover "för att utesluta somatisk sjukdom". Jo men tjena, det funkar ju liksom inte!! Så nu ligger det en beställning med typ ALLT på mig. Blodststus, leverstatus, elstatus, sköldkörtel, glukos, m.m. m.m. m.m. En sjukt grundlig genomgång skulle jag säga, men problemet är ju som sagt att JAG INTE VÅGAR!!!!! tänk OM några prover är avvikande!!!!! Kan inte hantera den ångesten som det skulle ge!!! 

Förra gången (2018) när jag började på specialistpsykiatrin ordinerade dom också prover... den beställningen ligger också orörd, nu nästan 5 år senare. Jag har inte tagit blodprover (förutom snbb-hb + glukos kapillärt) sedan jag fick barn tror jag... nä fy faen, det är min största skräck! Om jag måste ta prover? Nej alltså dom kan ju inte tvinga mig, och dom kan inte heller neka mig terapi, men det är såklart inte populärt att jag vägrar lämna proverna... :/ Hur skulle ni gjort? Och då menar jag ni som är som jag, som är fullkomligt LIVRÄDDA för att få svart på vitt vad man lider av för sjukdomar...

Visa fler inlägg