Frånvaro = bra?

Ja man skulle kunna sammanfatta det så... att frånvaro från detta skrivande betyder att jag haft det ganska okej, och inte behövt "lufta" mina tankar så mycket. Det har verkligen varit fullt upp sista tiden. Födelsedagskalas, personalfest, student och mitt i allt detta har jag fått nytt jobb. Så som vanligt så "hinner jag liksom inte med" att ha megaångest, utan den brukar komma när saker och ting lugnat ner sig. 
 
Har inte behövt ta Oxascand på länge. Det är ett gott tecken. Men hur mår jag då? Ja, alltså det är från dag till dag. Min dagliga oro försvinner aldrig. Katastroftankar om barnen är ständigt med mig, och det har varit (och ÄR!!!) svinjobbigt, men jag gör vad jag kan för att överleva. Oron när barnen är ute och kör bil... när de inte svarar i telefon... när de verkar trötta... alltså den oron är så överjävlig!!! Försöker hela tiden tänka att jag inte kan hålla på så här. Hur gör andra föräldrar liksom?? Svara mig gärna!!
 
Fysiskt så är det mest ryggen jag har besvär med (igen!!!). Länd/korsryggen värker på morgarna, och jag tar mig knappt upp ur sängen. I natt sov jag på sidan, och då var det faktiskt lite bättre, så jag ska försöka fortsätta med det. Konditionen är usel, och i förrgår var jag ute på en 4 km runda för första gången på ett tag. OM jag bara kunde fortsätta med det!! Vikten...det eviga problemet. 
 
I slutet av augusti börjar jag på nytt jobb. MÅSTE ha gått ned i vikt tills dess. Pinsamt att komma dit och så kanske inte arbetskläderna passar!! Tänk om de bara har kläder för smala personer???? SÅNT kan jag gå och tänka på... Det är blandade känslor ang nytt jobb, men mest positiva. Jag slutar inte på mitt gamla för att jag vantrivs eller så, utan det är mycket en protest mot världens sämsta arbetsgivare, dvs Region Västernorrland!! Vi jobbar och sliter som djur, och får det bara tuffare och tuffare. Sjuksköterskornas löner höjdes med 3000 kr, och undersköterskorna fick 350 (!!!!!) kr... Vi som är specialistundersköterskor fick 450 kr... alltså en hundring mer för vår vidareutbildning. Pinsamt!!! Självklart skulle alla SSK ha sitt lönelyft, men vi andra då?? 450 kr ????? Kunde lika gärna varit utan!!
 
Nu har jag fått jobb på en privat vårdcentral. Lönen är bättre (no shit!!), arbetstiderna bättre, och allt annat kommer förhoppningsvis också vara bättre. Men vi får se. Kanske blir det bara skit alltihop... då går jag tillbaka till gamla jobbet... Men men, man måste ju våga testa i alla fall, och det gör jag :)
Visa fler inlägg