VC-besök och blåmärke :/

Ja i måndags var jag på vårdcentralen och träffade min underbara läkare. Hade ju bokat en tid för den där röda fläcken på mitt bröst. Alltså han är sååå fantastisk. Blir alldeles varm i kroppen när jag var it där. Av lättnad, och att få prata med någon som känner mig och förstår min oro och hur jag mår. Han var som vanligt oerhört lugn och saklig. Han tyckte inte att fläcken var något att oroa sig för, men han tyckte ändå att jag gjorde rätt som sökte. Han förklarade att det skulle kunna vara en av tre saker. I värsta fall ett basaliom, precis som jag trodde, men att det isåfall ändå inte är något att oroa sig över eftersom det är ofarligt så länge man tar bort det eller behandlar det. Alternativ två var aktinisk keratos, vilket är solskador som KAN utvecklas till C om man inte behandlar, och alternativ tre var att det helt enkelt bara är en ospecifik godartad hurförändring.

Han skrev ut en stark kortisonsalva som jag ska behandla med i några veckor. OM det försvinner är det INTE C, men om det inte bli bättre ska jag prova med en annan salva som innehåller cellgifter. Men det tar vi då. Nu ska jag alltså först prova med stark kortison så får vi se vad som händer. Efter mitt besök hos honom känner jag mig faktiskt ganska lugn över det här ändå 😊

Sen pratade vi lite om mina magbesvär jag hade för ett kort tag sedan. Han sa att det naturligtvis är min IBS, eftersom C inte ”går över” och kommer tillbaka hur som helst.

När jag gick därifrån mådde jag riktigt bra. Hade en skön känsla i kroppen.

Men så igår. Fick ångest när jag satt och åt. Svinjobbigt. Kände mig ostadig, nästan yrslig och darrig. Idag har jag mått lite likadant, så jag tog faktiskt en halv Oxascand vid lunchtid.

MEN, sen hände något som gav mig ångest igen!!! Plötsligt gjorde det svinont längst in på lillfingret höger hand. Det smärtade som tusan, och pang bom kom ett blåmärke!! Var jättelängesedan jag fick så, och nu satte katastroftankarna igång. Propp? Blödning? Allvarlig sjukdom? Vet att jag tidigare haft så någon gång, och blivit lika rädd då. Att det plötsligt smärtar i ett finger, och strax därefter kommer ett litet blåmärke.

Snälla ni!! Är det NÅGON mer än jag som haft så??????? Berätta isåfall så jag kan känna mig lite lugnare. Googlade lite och hittar verkligen JÄTTELITE om detta ”fenomen”. Någon har skrivit att det är blodkärl som brister, och ja, det fattar jag väl eftersom det blir ett blåmärke, men WHY????????

Så nu håller jag tummarna för att någon av er som läser detta har varit med om något liknande… Kram på er

Visa fler inlägg