Drömmen för en hypokondriker??

Om man är den ena typen av hypokondriker (inte den jag är alltså), ja ni vet den typen som vill kolla upp allt, gärna ta massa prover och göra röntgenundersökningar och annat. Ja DÅ hade det nog varit drömmen att arbeta på vårdcentral. Jag vågar ju ingenting, men ni ska veta att igår utmande jag mig själv, och tog ett blodsocker. 
 
Ja, jag vet. De flesta tänker väl bara "och?" men för mig är det som att bestiga ett berg, eller nej, tusen ggr värre. Jag gruvade mig som tusan, men tillslut bara gjorde jag det. Ångesten slog till som en käftsmäll de sekunder jag inväntade resultatet. Jag började svettas, pulsen steg och det kändes som att jag skulle dö. Men så pep maskinen till och visade på 5,3 vilket är tipp topp då jag inte var fastande.
 
Tro nu inte att det är diabetes som skrämmer mig. Nej nej, absolut inte. Men jag vet att ett väldigt högt blodsocker kan man ha av massa anledningar, såsom farliga infektioner, tecken på att bukspottskörteln inte fungerar som den ska (tumörer = MIN STÖRSTA SKRÄCK!!!) så därav denna panik inför provet.
 
Jag har tillgång till alla blodprover jag skulle önska, jag kan kolla snabbsänka, CRP, ta halsprover, odlingar och ja det mesta man kan tänka, men naturligtvis har jag INTE rört något annat än glucosapparaten. 
 
Och det som dagligen förvånar mig när jag är inne i labbet och jobbar... alla patienter som sitter i provtagningsstolen helt orädda. De flesta bryr sig inte ens om vilka prover det är man tar, medans andra vill veta och då reagerar med "men guuuud vad bra att få det kollat".
 
HUR I HELA VÄRLDEN kan man inte oroa sig för vad proverna ska visa?? För mig är det helt otänkbart!!!! Jag vågar inte ens kolla blodvärdet (hb). Ett för lågt hb kan betyda C, så HUR kan man utsätta sig för detta?? 
 
Urinprov?? Nej alltså ALDRIG!! MIna kollegor bara tar en urinsticka om dom tycker att dom kissar för ofta eller vad det nu kan vara, men alltså över min döda kropp!!!! Tänk om det visar något?? Visst, skulle kunna vara en urinvägsinfektion eller diabetes, men också C i njurar/urinvägar etc. 
 
Å herregud. Jag imponeras och avundas alla lugna människor där ute. SOM jag önskar att jag vore likadan :/
Visa fler inlägg