Hej kära läsare

Fortfarande måste jag säga att det är helt okej den största delen av tiden. Har dock haft lite "åkommor" som jag nojat över, men inget som inte gått att hantera. Magen är nu i sitt normaltillstånd (hård) vilket den inte varit på väldigt länge. I helgen var jag så sjukt trött att jag inte orkade med någonting alls. Jag somnade på soffan flera gånger, och hela dagen kändes som en kamp. Fruktansvärt jobbigt. 
 
Igår fick jag för mig att ta ett CRP, efter att jag förstått att ett förhöjt crp är vanligt vid c-sjukdomar. Hade sån sjuk panik när jag väntade in svaret (tar 2 minuter) men blev otroligt lättad då det visade 1,3 (referensintervallen är att det ska vara <5 för att klassas som negativt). Kan dock inte riktigt släppa varför jag inte fick det allra lägsta som apparaten kan visa, dvs <1,1 men jag får försöka nöja mig med att det var nära i alla fall. 
 
Hade en stunds panik igår då en patient som sökte för buksmärtor troligen har en stor tumör. Började noja över mig själv en stund. Sen hade vi en annan patient härom veckan där man upptäckte den allra värsta tänkbara obotliga c-sjukdomen. Den jag fasar för mest. Då fick jag också panik. 
 
Igår började jag tom kika efter andra jobb. Alltså sånna jobb som INTE är inom vården. Funderar ibland varför jag utsätter mig för det här?! Visst, jag älskar mitt arbete men jag blir så jäkla triggad av alla sjuka patienter :(  
 
...fortsättning (har gått några dagar sedan jag började skriva detta inlägg)
 
I midsommarhelgen började jag noja över en prick på benet. Hud-c såklart!! Hade riktiga panikkänslor och "var tvungen" att ta en Oxascand både lördag och söndag. I måndags gick jag till en av våra överläkare (världens snällaste) som kikade på pricken och gav mig ett ordentligt lugnande besked och lovade till 100% att det var ofarligt. Kändes sååå skönt. 
 
I förrgår fick jag ont i halsen. Gick över på någon dag men nu har jag lite rethosta och känner mig trött och slut i kroppen. Yngsta dottern hade feber och ont i halsen för en vecka sedan, och dras nu med en förbannad torrhosta som gör att hon inte kan sova på nätterna. Fick Cocillana-etyfin utskrivet igår så nu hoppas vi det vänder.
 
Känner att jag är på väg in i en sämre period igen. Troligen för att jag fått må ganska bra ett längre tag nu...
Visa fler inlägg