Covid-helvetet igen...

Ja när ångesten har hållt sig på lugna sidan ja då drabbas man av annat såklart. Jag har fått Covid... för andra gången. Första gången var ju juni 2020, men då hade jag bara huvudvärk som symtom medans min sambo låg ordentligt sjuk i 2 veckor. Denna gång började det med kli i halsen. Redan i fredags kände jag av det, men just "kliet" var det enda jag kände, men jag testade mig med sånt där snabbtest både morgon och kväll för att vara på den säkra sidan. På lördagen jobbade jag. Mådde som vanligt förutom kliet. Jag hade dessutom pratat med min chef och beskrivit hur jag kände, men hon sa att det är bara att jobba så länge snabbtesterna visar negativt. På söndagen hade jag lite ont i halsen när jag vaknade. Kände mig pigg i övrigt. Tog ett snabbtest, som återigen var negativt, och for in och jobbade.
 
MEN, när klockan var strax före 12 började jag känna mig konstig i kroppen. Kände mig febrig. Tog en temp som visade på 38,5 grader. Sagt å gjort, bara att fara hem. Sedan en knapp vecka tillbaka har vi återinfört munskydd på avdelningen som tur är, så jag har haft det på mig största delen på arbetet (inte i personalrummet dock). 
 
När jag kom hem la jag mig på soffan, tog en nytt snabbtest som även det var negativt. 
 
I går morse, alltså måndag, vaknade jag med så sjuuuukt ont i halsen att ni inte kan ana. Herregud vad ont det gjorde. Började dagen med ett snabbtest - negativt. Okej, jag har bara åkt på en ordentlig förkylning...?! Pratade med min chef och eftersom vi har ett pågående covidutbrott bland personalen så sa hon att jag måste komma in och ta ett PCR-test för att vara på den säkra sidan. Jajjemen, satte mig i bilen och blev uppmött utanför jobbet där en kollega testade mig. Vi fick en akutmärkning från labb, så jag snabbt skulle få svar eftersom jag ville komma tillbaka och jobba så fort som möjligt. 
 
1,5 tim senare, vid 14-tiden kom svaret. PÅVISAT = positivt. Kunde då inte låta bli att ta ett till snabbtest, men det visade än en gång negativt. Okej. Inget att lita på med andra ord. Jag kände mig trött och slut i kroppen, och blev andfådd av att gå uppför trappan till lägenheten. Annars inga symtom mer än lite rethosta. Halsen blev bättre redan på förmiddagen.
 
Klockan 19 gjorde jag ett till snabbtest. POSITIVT !! Jajjemen, efter typ 15 negativa tester så blev det tillslut positivt även där.
 
I natt vaknade jag strax efter 03 av att min hals gjorde nå jävulskt ont. Kunde inte somna om. Värk i kroppen dessutom. Klev upp, drack lite vatten och la mig på soffan och kollade på serie. Tog 2 alvedon och lyckades somna om efter nån timma. 10.30 (!!) vaknade jag.
 
Hur mår jag idag då? Ingen feber. Men sjukt trött och slut i kroppen, blir andfådd av minsta lilla ansträgning, ont i halsen och nyser och torrhostar lite emellanåt. Värker i höfter och ben också. Såååå jobbigt. Är "glad" att slippa feber i alla fall.
 
Gruvar mig för natten. Är värst med halsen då... hoppas så innerligt att jag mår bättre i morgon, för idag har inte varit någon rolig dag  :(
Visa fler inlägg